Inleiding

Als hoofdstad van de Europese Unie en van een land met drie officiële talen zijn er weinig steden zo internationaal als Brussel. Maar liefst meer dan één op drie inwoners van Brussel is niet-Belgisch. Deze op-en-top multiculturele stad met meer dan 1 miljoen inwoners zit nooit verlegen om activiteiten, van een bezoek aan een van de ruim 100 museums tot wandelen door de groene ruimten die meer dan 11% van het Brusselse gewest beslaan.

Brussel is niet alleen het ontdekken waard omwille van haar talen, frieten en chocolade … De stad heeft ook veel verborgen plekjes en pareltjes die verkend willen worden!

Zo’n 1 miljard mensen zijn lid van minstens één Facebook-groep. Dankzij die groepen komen mensen in contact met elkaar, leren ze iets nieuws, wisselen ze ideeën uit en helpen ze elkaar. Ze wijzen hun leden ook de weg naar plekjes die ze niet goed kennen of waar ze het bestaan niet eens van afwisten.

Deze Communitygids over Brussel bundelt tips van de beheerders van deze community’s en bekijkt deze bruisende hoofdstad van België door de ogen van locals.

Misschien is Brussel je thuis. Of misschien ben je gewoon op bezoek. Misschien werk je al jaren in deze stad of begin je hier een nieuw leven … Hoe dan ook: met de hulp van deze gids ontdek je je eigen Brussel!

Praattafels op café, theatergroepen of nieuwe culinaire ontdekkingen … Maak je klaar om de stad te beleven zoals de locals, die de stad kennen en bewonderen, dat het liefst doen.

Welkom in Brussel. Je zult het hier vast naar je zin hebben!