Arkitektur og design

af Arkitektforeningen København

I København står gamle, historiske bygninger og moderne arkitektur side om side. Her har arkitektstjerner sat deres præg på byen, hvilket skaber fællesskaber på tværs af København. Lad de kreative fællesskaber guide dig gennem byens mange unikke oplevelser i alt fra særpræget arkitektur til hyggelige loppemarkeder.

Storbyens arkitektur

Gruppen deler en fælles passion for storbyens arkitektur og går på opdagelse efter gemte arkitektoniske must sees. Her deler medlemmerne ud af anbefalinger og billeder af arkitektoniske oplevelser.

Grundtvigs Kirke

På Bjerget 14B, 2400 København

Et besøg i Grundtvigskirken byder på oplevelsen af en helt særpræget arkitektur, da den er bygget af omkring fem millioner mursten, der hver især er slebet i hånden. Du er altid velkommen til at besøge kirken i åbningstiden, men du har også mulighed for at få en rundvisning. En karakteristisk kirke, der bestemt er et besøg værd, hvis du interesserer dig for arkitektur.

Noma

Refshalevej 96, 1432 København

Noma er en totaloplevelse, der byder på det bedste fra både design, arkitektur og madlavning. Her kan du få en oplevelse for alle sanser, men du skal være ude i god tid, hvis du vil sikre dig en plads på den verdenskendte restaurant.

Det Innovative København

af Kreative Kræfter:: København:: Håndværk/ Arkitektur/ Rum/ Kunst

Ideen med gruppen er vidensdeling for og med kreative mennesker, der har lyst til at arbejde på tværs af kulturdiscipliner. Her består fællesskabet af kunstnere, håndværkere, arkitekter, fotografer, designere og en masse uden for kategori. Gruppen foreslår disse kreative oplevelser i København:

Brunch og ballet

Kongens Nytorv 9, 1050 København K

På scenen i Det Kongelige Teater kan du overvære balletdansernes morgentræning med en kop dampende kaffe i hånden. Brunch og kaffe bliver leveret af den anerkendte bager Meyers og kan købes i caféen fra kl. 9. Lad dig forføre og fascinere af dansernes tekniske formåen og deres arbejde på barren efter en god københavnsk morgenmad i cafeen.

Copenhagen Contemporary (museum for moderne kunst)

Refshalevej 173A, 1432 København

På Københavns nye kunstcenter kan du opleve international installationskunst skabt af samtidskunstens verdensstjerner. Kunstcenteret ligger i det spirende kreative kvarter omkring Refshaleøen, der blander førsteklasses gourmetrestauranter med små iværksætterdrevne initiativer. Det giver mulighed for mange forskellige oplevelser såsom at bade i kanalerne, gå i sauna og drikke vin. Endelig kan man også besøge Reffen, der er Københavns bedste madmarked.

Københavnstrup (Loppemarked og streetfood)

Lundebakken 1, 2400 København

Københavnstrup er måske Københavns hyggeligste loppemarked. Det ligger udendørs og er omkranset af høje ahorntræer, der er med til at sætte rammerne for en helt særlig stemning. Her kan du finde gynger til børnene og en udendørs food court, hvor du kan købe lækker mad fra food trucks.

Historiske Seværdigheder

af Det Gamle København før år 2000

Denne gruppe er for alle, der har boet i København eller på øen Amager. Gruppen er lavet til alle, som har interesse i det gamle København samt byens bygninger og historie. Her kan man dele gamle minder og billeder samt debattere om byens udvikling. Gruppen værdsætter historisk tradition, og alle billeder bliver dateret med årstal og kilde. Her får du gruppens forslag til historiske oplevelser i København:

Ostekælderen

Gothersgade 41, 1123 København

I det idylliske kvarter midt i København finder du Ostekælderen. Ostekælderen startede i 1888 og er den ældste aktive osteforretning i København – stadig med savsmuld på gulvet og staldlygter i loftet. Atmosfæren, miljøet og duften i Ostekælderen er ligefrem blevet sin egen seværdighed i København. Et besøg i byens hyggeligste oste- og charcuteriebutik byder på smagsprøver på alle de oste, du ikke vidste, du havde lyst til.

Petitgas

Købmagergade 5, 1150 København

Petitgas er en hatteforretning, der har ligget på Købmagergade 5 i det indre København siden 23. april 1857, da den unge hattemager Francois Petitgas af fransk oprindelse slog dørene op første gang. Besøger du Petitgas, venter der dig en sjælden tidsrejse og en god historie.

A.C. Perch’s Thehandel

Kronprinsensgade 5, 1114 København

A.C. Perch’s Thehandel er en dansk thehandel i København grundlagt i 1835. Butikken er siden gået i arv igennem flere generationer. Bortset fra det elektriske lys er interiøret stort set som ved åbningen f.eks. afvejes theen stadig på gamle messingvægte med lodder. Nu som dengang sælges der kun the i forretningen, fordi blot duften af kaffe, chokolade og krydderier indvirker på de sarte teblade.