“Grønne” København

af Gro selv KBH

København er fyldt med grønne fællesskaber, der dyrker alt fra vegansk mad, bæredygtighed og grønne life hacks. Det betyder også, at der er et hav af Facebook-grupper, som hver dag deler ud af deres interesse, erfaring og tips til at leve grønnere. Lad dig inspirere af gruppernes passion for et grønnere København, og se storbyen blomstre af grønne muligheder.

Få grønne fingre

I GRO SELV udforskes muligheder for upcycling, genanvendelse og sæsonbaserede oplevelser. Sammen arrangerer de aktive medlemmer af GRO SELV events og workshops, hvor de bygger, brygger, spiser og oplever med fokus på et lavere CO2-aftryk. I GRO SELV deles grønne life hacks og oplevelser, og bæredygtighed prøves af med egne hænder, hvorefter gode erfaringer spredes så bredt som muligt.

Tag på svampejagt i skove nær København

Geels skov & Gribskov

Svampejagt er den bedste måde at opleve skovens idyl på og komme helt tæt på skovbunden – og så kan det gøres i nærheden af København. Tag S-toget til Geels Skov eller Gribskov, der kun ligger en time i tog fra hovedstaden. Medbring en madpakke, en urtekniv og en kurv – og vær påpasselig. Det er nemlig ikke alle svampe, der kan spises. Er du i tvivl, så søg råd hos én med erfaring. God jagt!

Tag på sheltertur i Pinseskoven

Kalvebod Fælled, 2770 Kastrup

Overnat i det fri – både sommer og vinter – og oplev en aften i Københavns friske luft med stjernehimmel og mad over åben ild. I Pinseskoven på Kalvebod Fælled er der flere shelters, der er offentligt tilgængelige og ideelle til overnatning. Find en pakkeliste med alt det essentielle til en overnatning i det fri på gruppens hjemmeside groselv.dk. Sov godt!

Gå på opdagelse i Københavns grønne fællesskab, Bioteket

Valhalsgade 4, 2200 København

I København bugner det med grønne opstartsvirksomheder og fællesskaber, der er et besøg værd. Et godt eksempel er GRO SELV’s samarbejdspartner, Bioteket, som er et kultur- og designhus, der afholder grønne workshops og arbejder med kompost-, plantnings- og aquaponiske-systemer og brygger øl af overskudsbrød.

Støt Op Om De Grønne Fællesskaber Og Nedsæt Madforbrug

Facebook-gruppen Foodsharing CPH bidrager til at bekæmpe madspild i København ved at dele overskydende mad med byens borgere. Gruppens frivillige indsamler maden fra blandt andet supermarkeder og bagerier og distribuerer den til udvalgte afhentningssteder. Besøg et af afhentningsstederne og vær med til at mindske madspil.

FoodSharing events onsdag og lørdag

Onsdag: Karen Mindes Kulturhus, Wagnervej 19 | Lørdag: Osramhuset, Valhalsgade 4

Vær med til at støtte op om grønne madfællesskaber og reducer madspild. Hver onsdag og lørdag kl. 13-14.30 er der nemlig gratis uddeling af overskudsmad. Her er der lækre, friske og nogle gange eksotiske grøntsager og frugter. Frugt og grøntsager distribueres af Foodsharing CPH direkte fra Grønttorvet til din cykelkurv. Kom og gør et kup! Sharing is caring.

Bliv frivillig for FoodSharing Copenhagen

Kom helt tæt på det grønne fællesskab og meld dig som frivillig til Foodsharing events. Det er en fantastisk måde at lære nye mennesker at kende i København og til at deltage i et fællesskab af mennesker fra hele verden.

Det Veganske Køkken

Gruppen ønsker at dele ud af alle de gode råd til en plantebaseret hverdag. Her deles tips om alt fra byens bedste veganske burger til veganervenlige arrangementer. Samtidig forener gruppen et stærkt netværk af danske veganere og alle andre, der elsker at spise grønt, og som i fællesskab hylder den veganske livsstil. Så er du veganer eller har mod på at afprøve de grønne alternativer, foreslår gruppen disse oplevelser i København:

Café Kaf

Birkegade 21, 2200 København N

Café Kaf er stedet for dig, som gerne vil opleve den danske ”hygge” med et grønt alternativ til flæsk og flødekager. Caféen tilbyder en smagsoplevelse udover det sædvanlige, hvad end du er til vegansk morgenmad, brunch eller frokost. Du kan også udforske de veganske kager – hvor der er alt fra cheesecake til konditorkager og sæsonbaserede lækkerier.

Plant Power Food

Fælledvej 15, 2200 København N

Plant Power Food er et sundt og miljøbevidst vegansk spisested, grundlagt af nogle af Danmarks bedste veganske kokke, Neel Engholm og Casper Bilton. Stedet sætter en ære i flot anretning, og der er masser af knald på både smag og udseende. Stedet er perfekt til en weekendmiddag med vennerne.

NiceCream

Enghave Pl. 10, 1670 København V

Hos NiceCream er du altid sikker på at få 100% vegansk is lavet med økologiske, fairtrade råvarer. Her kan du glæde din søde tand med god samvittighed. Og du er garanteret, at der ikke er nogen kunstige smags-, farve- eller tilsætningsstoffer. Det er stedet for dig, der ikke kan holde fingrene fra søde, lækre sager.