Friluftsliv

af KBH – Vinterbad

Det er ikke mange storbyer, der giver dig muligheden for at opleve naturen. Men København rummer det bedste fra to verdener: Her kan du opleve det pulserende storbyliv samt stille oaser, hvor du kan komme tættere på den skandinaviske natur. Pak tasken og oplev den skønneste natur lige uden for København, eller start dagen med en dukkert i storbyens rene havnebade.

Et koldt gys

Selv om sommeren har de danske farvande ry for at være iskolde. Derfor kan det kræve et par gode skulderklap og en god gruppe-kampgejst at skulle hoppe i om vinteren. KBH – Vinterbad er et vinterbade-fællesskab, hvor folk møder op fra nær og fjern for sammen at hoppe i de iskolde bølger. Her bidrager alle med lidt kaffe og diverse snacks til begivenheden – og i fællesskab starter gruppens medlemmer dagen med en iskold badetur og godt selskab. Gør dig klar til et koldt gys.

Vinterbadning ved La Banchina

Refshalevej 141A, 1432 København

Hop i havnen fra én af broerne foran den lille blå restaurant La Banchina og gå direkte over i en tøndeformet sauna med udkig over vandet. Her kan du få varmen i saunaen, der er til fri afbenyttelse. I weekenderne kan der være lidt ventetid, men få skridt derfra kan du fylde dig med lækkerier og drikke i den lille restaurant og vinbar.

Book en tid til saunagus

Gunnar Nu Hansens Pl. 3, 2100 København

Forkæl dig selv og udnyt byens mange muligheder for saunagus. Det kan bookes i både faste og mobile saunaer. Her er Øbro-hallen et oplagt valg, hvis man trænger til en afslappende og rensende oplevelse. Skynd dig at booke en tid og få en sanselig oplevelse, der fremmer dit velvære.

Gæstebadedage hos ’Det Kolde Gys’

Øresundsstien 11, 2300 København S

Der er mange muligheder i København, hvis du er klar til at springe ud som vinterbader og mærke endorfinerne suse rundt i kroppen. De fleste vinterbadeklubber har gæstebadedage, hvor du kan bruge deres faciliteter uden at være medlem. Vinterbadeklubben ’Det Kolde Gys’ er et oplagt valg, hvis du ønsker at blive en del af et fællesskab, hvor vinterbadning og hyggesnak er i højsædet.

Høj Puls, Frisk Luft Og Natur

Mangler du en idébank til aktiviteter i det fri, så er Facebook-gruppen Friluftsliv værd at melde sig ind i. Her får du inspiration til, hvor det er dejligt at være i naturen. Sammen deler gruppens medlemmer deres passion for naturen samt masser af gode råd til, hvor man kan nyde den friske luft.

Sydhavnstippen

Fragtvej 9, 2450 København

Find ro fra hverdagens stress og jag blot 10 minutters kørsel fra København. Her finder du vild natur og fritgående dyr, som giver dig en fornemmelse af at være meget langt fra byens propfyldte cykelstier. Pak tasken med frokost og en kage til kaffen og oplev, hvordan både får og alpakaer lever af områdets græs og træer.

Miljøkajakken

Børskaj 12, 1221 København K

Lån en kajak gratis og oplev København til vands. Alt, du skal gøre, er at samle det skrald op, som du møder på din vej gennem Københavns havn og kanaler. Nyd en dag til vands, og gør en god gerning for byens miljø og borgere.

Naturlegeplads i Valby

Hammelstrupvej 41, 2450 København

Har du børnene med på tur, eller trænger din egen barnlige sjæl til at blive luftet, så tag et smut forbi Danmarks største naturlegeplads. Her er der plads til masser af udendørs leg med udfordringer, der kan få pulsen op. Legepladsen har alt fra en landsby af pilehytter og flettede hegn til klatrelandskaber og rebstiger.

Storbyliv Og Lystfiskeri

Københavns Havn er fuld af liv – også under vandet, og det er tilladt at fiske i udvalgte dele af havnen. Gruppen Fiskeri i Københavns Havn er centreret om lystfiskeri, og her deler gruppens medlemmer sine fangster, stiller spørgsmål og deler ud af sine erfaringer. Her finder du gruppens lokale tips til lystfiskeri i København:

Fang fisk på stenmolerne neden for Sjællandsbroen

Sjællandsbroen, 2300 København S

Begynd dit fiskeri på stenmolerne neden for Sjællandsbroen, hvor du i perioder kan fange både havørreder, hornfisk på blink eller agn. Herfra kan du bevæge dig sydpå forbi Sydhavnstippen og hele vejen rundt om Fælleden. Her er der fred og ro, og du afbrydes kun af gående og motionscyklister, mens du kaster dit blik ud i håbet om, at en flot havørred vil bide på.

Fang torsk på Langeliniekaj og Langelinie Allé

Langeliniekaj, 2100 København Ø

Hvis du vil fiske som en rigtig københavner, skal du stille dig på Langeliniekaj eller Langelinie Allé. Her er der gode chancer for at fange torsk, når du fisker med jigs eller agn som rejer og orm. Hvis ikke du har heldet med dig her, kan du gå en rask tur ud til Sandkaj og Fortkaj, hvor der også er fine torsk. Oplev to verdener der mødes, når du lystfisker til udsigten af de moderne huse, der skyder i vejret ved den nye bydel i Nordhavn.

Guidede fisketure for begyndere i København

Fishing Copenhagen er en lille guidevirksomhed i København, der tager lystfiskere fra hele verden med på fisketure i København. Her får du alle de bedste tips og tricks til, hvor og hvordan du skal fiske i københavnsområdet. Book en streetfishing-tur med Fishing Copenhagen og oplev, hvordan det føles at fiske midt i en storby.