Kapitel 1: SKAMløs i Oslos gater

Av SKAM – Fanside. For deg over 20 år.

Du skal være rimelig kald for å ikke ha latt deg rive med av SKAM-feberen som raste i to intense år – engasjerte seere ventet i spenning på et nytt klipp hver eneste dag fra første episode ble sendt 25. september 2015, til siste scene rullet over skjermene den 24. juni 2017.

De fire sesongene fulgte hver sin hovedkarakter, og fans verden over lo, gråt og levde seg inn i ungdomsdramatikken. Både karakterene og handlingen vekket bittersøt gjenkjennelse om egen ungdomstid. Fans fra mange land har allerede valfartet til Oslo for å gå i de samme gatene som Noora, William, Eva og resten av gjengen fra Hartvig Nissen videregående skole.

Karoline Myklebust Sætre opprettet gruppen i sendepausen etter den første sesongen for å møte et ønske fra voksne fans som ville diskutere serien. Gruppen skulle være et sted for dypere analyser og diskusjoner rundt tematikk, dialog og musikk – for de som hadde vært gjennom denne ungdomstiden.

Oslo-tips til SKAM-fans

Evita Espressobar

Smalgangen 14 på Grønland

Her drikker Sana og Noora te i den fjerde episoden i sesong fire. På kaffebaren kan du enten nyte dagens kaffe, espresso eller det som måtte friste, og de har også småmat om du er sulten. Du kan også få med deg drikken «to go». Evita Espressobar selger også utstyr så du kan være din egen barista hjemme.

Hartvig Nissen videregående skole

Niels Juels gate 56

Skolen ungdommene går på, Hartvig Nissen, eksisterer faktisk i virkeligheten. Her kan du se skolegården der William går i sakte film forbi Noora, og benken der Isak og Even snakker sammen etter møtet i Kosegruppa. Hartvig Nissen ligger på Frogner, et rolig område i byen.

Sagene kirke

Dannevigsveien 17

Isak er på julekonsert med foreldrene sine i Sagene kirke i den siste episoden av sesong tre, og vi får oppleve den norske sangeren Nils Bech synge O Helga Natt – et av seriens mest ikoniske øyeblikk. Kirken ligger urbant til, midt i en av Oslos mange hyggelige bydeler.

Sørenga Sjøbad

Dette er stedet hvor Sana og Yousef var på date i episode ni i sesong fire av serien. Sjøbadet er en delvis flytende badeplass med sandstrand, stupebrett og benker, og er et svært populært sted å tilbringe varme sommerdager for både fastboende og turister.