Kapitel 4: Instafood(ie)

Av Hey Girl! Oslo

Uten mat og drikke, duger helten ikke – og uten bilder av lekker og fristende mat blir det ingen tomler opp på Instagram og Facebook. Trenden med å dele matopplevelsene våre med andre via sosiale medier ser ikke ut til å forsvinne, og da kan det jo smake litt ekstra godt om maten også ser fantastisk ut. Marielle Frank startet gruppen Hey Girl! Oslo i 2016, for å skaffe seg et sosialt nettverk da hun flyttet til byen. Hun mener Norges hovedstad har mye SoMe-vennlig mat å by på.

Hvis jeg skal dele noen skjulte perler måtte det være å dra til Frognerparken og ta med en rabarbara-slush fra Anne På Landet mens dere spaserer gjennom skulpturparken, nyt et glass vin og en god prat på vin-og gin-baren Territoriet eller spis dere gjennom Oslos største kakebuffet på Å kafé og bar, hver søndag klokken 12 til 16.

Spisetips i Oslo

Kumi

Schweigaards gate 56A

Vegetarisk og vegansk mat, med allergivennlig meny og bærekraftig emballasje for take-away. Her kan du bestille frokost, lunsj og brunsj hele dagen. Havregrøt, frokosttaco, avokadotoast – her bør alle kunne finne noe de har lyst på.

Eckers

Eckersbergs gate 41

Sandwicher, toast, salater og burritos. Smoothies og deilige juicer. På Frogner finner du Eckers, der maten ser like bra ut som den smaker. Her bør du klare å sanke inn noen likes på et bilde av måltidet ditt!

Ben Reddik

Leirfallsgata 6

Meze av rene og bærekraftige råvarer. Her får du en smak av Midtøsten på Grünerløkka, en av Oslos mest trendy og «unge» bydeler. Restauranten er populær, så det kan lønne seg å bestille bord på forhånd.