Kapitel 5: Den glade veganer

Av Veganpreik

Stadig flere velger veganske alternativer, enten fordi det er en del av livsstilen eller overbevisningen deres, eller rett og slett fordi det smaker godt. Samuel Rostøl opprettet gruppen Veganpreik i november 2014, og de teller nå over 12000 medlemmer. Samuel har flere gode tips til deg som ønsker å smake deg gjennom Oslos beste veganmat.

Jeg ble selv veganer på grunn av hjelpen jeg fikk i gruppen rett etter oppstarten. Jeg var vegetarianer når jeg opprettet den, og ble veganer to måneder senere. Det er, for min del, det beste med gruppen.

Veganvennlige steder i Oslo

Nordvegani Kristian IV gate 15b.

De serverer utrolig mange ulike retter, og deres veganske mat er veldig god. Menyen endres daglig, så det skal være mulig å spise noe helt nytt hver eneste dag.

Mela Café i Mariboes gate 6

De har en stor vegansk mezah-meny, som er ekstra smakfull. De er også veldig rause på porsjonene. Mela serverer også kjøtt, dersom man er en gjeng hvor noen har lyst på det.

Funky Fresh Foods i Hausmannsgate 16

De har variert, spennende og sunn mat. Stikkord: Økologisk, vegansk og raw!

Veggieshow, Vulkan – vis a vis Mathallen

Veggieshow er et nytt sted med hovedsakelig vegansk meny, og forberedelsene er allerede i gang for å relansere restauranten som 100 % vegansk. Menyen har hjemmelagde pølser, oster og sauser som det absolutt er verdt å få med seg. Loving Hut er også verdt å få med seg. De har to restauranter, en i Fredensborgveien og en på St. Hanshaugen, med ulik meny. Her finner du mange retter med kjøtterstatning; kebab, burgere, pizza og wok, for å nevne noe. Her har de også mulighet for take-away.