Kapitel 6: Under overflaten

Av UV-jakt Oslo

Hva skjuler seg under Oslos overflate – bokstavelig talt? Det vet medlemmene i UV-jakt Oslo bedre enn noen andre, de er nemlig der nede både titt og ofte. Under vannoverflaten, altså. Administrator Knut Kjærvik startet gruppen i 2009, for å ha en arena der han kunne avtale å møte andre undervannsentusiaster. Med i gruppen er både de fridykkerne som bare liker å svømme, men også folk som er interesserte i foto, og de som liker å fiske.

For å drive med dette, er du avhengig av å ha med deg en kompis. Det er nemlig ikke lov å dykke alene. I denne gruppen er det bare å legge ut en post der du spør om noen vil være med, så får du umiddelbar kontakt med noen som er interessert. En annen ting som er fint, er at du møter andre som har erfaring med bra plasser. I tillegg er folk flinke til å dele informasjon når de har vært ute. Dermed får vi jevnlige oppdateringer på siktforhold og vær, forteller Knut.

Undervannstips iOslo-området

Hvervenbukta

Det er et hyggelig sted å dra til, og på en god dag kan det være en del fisk å se.

Ommen badeplass, på Nesoddtangen

Ommen er et friområde på vestsiden av Nesodden. Her er det mange bademuligheter, med blant annet en liten sandstrand og svaberg. Området er godt egnet for telting og fiske.

Drøbak

I Drøbak, på andre siden av Drøbak-siden, så er det en mur under vannet. Å svømme langs den er fint , den ble laget før i tiden for å hindre båter fra å kjøre der. Mye fisk og fine ting å se under vann.