Rotterdam is een stad met spierballen. De tweede grootste stad van Nederland met de grootste haven van Europa staat bekend om zijn arbeidersmentaliteit: niet lullen, maar poetsen. Niet alleen de havenarbeiders, maar ook de wederopbouw van de stad na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog illustreren de Rotterdamse veerkracht en doorzettingsvermogen. En de stad weet nog steeds van aanpoten. Zo werkt Rotterdam er hard aan om in 2030 volledig circulair te zijn. 

Met meer dan 170 culturen die naast elkaar leven, geeft Rotterdam aan iedereen de ruimte. De samensmelting van alle verschillende culturen vertaalt zich in culinaire rijkdom. Maar ook innovatie en design komen in de havenstad samen. Deze mix maakt Rotterdam een uitzonderlijke stad, met talloze bijzondere plekken. En wie kunnen deze hotspots beter aanwijzen dan de leden van lokale Facebook-groepen? 

Meer dan acht miljoen Nederlanders zijn lid van minstens één actieve Facebook-groep, waarin mensen online – en vaak ook offline – samenkomen. Voor elke hobby, regio of uitdaging is wel een Facebook-groep te vinden. Dankzij de toegankelijkheid van deze groepen komen mensen met elkaar in contact, leren ze iets nieuws, wisselen ze ideeën uit en helpen ze elkaar. 

De Rotterdam Facebook Community City Guide bundelt tips van Rotterdamse Facebook-groepen, zodat jij de bruisende havenstad kunt ervaren door de ogen van de locals. Ze delen onder meer hun favoriete restaurants, bars, wandelroutes en groene plekken. Ook geven ze tips over de uitgaansscene, duurzaam winkelen, architectuur en de Rotterdamse haven.

Door de COVID-19-crisis is alles anders dan normaal. Zorg er daarom voor dat je jezelf goed informeert over de actuele RIVM-richtlijnen en pas je ontdekkingstocht hierop aan. Veel van de genoemde bedrijven en organisaties zullen je bezoek goed kunnen gebruiken. Zo blijven we de lokale ondernemers steunen, ook nu we er weer op uit kunnen.

Welkom in Rotterdam. Facebook en de Rotterdammers wensen je veel plezier tijdens je verblijf!

Geniet van de stad, maar geniet verantwoord. Volg tijdens je bezoek de
geldende maatregelen van de Nederlandse overheid rondom het coronavirus.
Raadpleeg voor de meest actuele informatie: www.rijksoverheid.nl.